خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: عمویی دارم که دارای سابقه ۸ سال اسارت و ۴۰ درصد جانبازی میباشد و همسر و فرزندی ندارد و مجرد است. من از کودکی کنار ایشان بزرگ شدهام و مثل پدر خودم هستند. من امسال داوطلب کنکور سراسری بودهام اما موفق به کسب رتبه دلخواهم نشدم. اگر عموی بنده مرا به فرزند خواندگی قبول کند و اسم من در شناسنامه ایشان قرار گیرد در سال بعد که در کنکور شرکت کنم درصد جانبازی ایشان برای من اعمال میشود یا خیر؟ با تشکر.
پاسخ: از آنجا که در احکام مقرر برای ارائه خدمات و تسهیلات به خانواده ایثارگران عنوان یا حکم «فرزند» آورده شده بنابراین منظور «فرزند» غیر از فرزندخواندگی بوده و استفاده افراد فرزندخوانده از تسهیلات و خدمات مقرر در قوانین و مقررات موضوعه خصوصاً برای ایثارگران مستلزم تصریح در قانون میباشد.
سؤال: لطفاً بفرمایید قانون خدمات رسانی به ایثارگران از چه تاریخی دائمی شده و آیا همه آن اجرایی شده است؟
پاسخ: قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به موجب ماده (۴۷) قانون دائمی شدن احکام برنامههای توسعه مصوب ۱۳۹۵ دائمی شده و از تاریخ تصویب قانون یعنی ۱۰/۱۱/۱۳۹۵ اجرایی میباشد.
سؤال: با توجه به تصویب قانون منع بهکارگیری بازنشستگان آیا بند چ ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه نسخ میشود یا خیر و همچنان جانبازان میتوانند با شرایط ذکر شده در برنامه اعاده به کار شده و تا ۳۵ سال خدمت کنند؟
پاسخ: با تصویب قانون ممنوعیت به کارگیری بازنشستگان، بند (چ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه نسخ نمیشود و لذا جانبازان معزز درصورتی که شرایط مندرج در بند مذکور را داشته باشند میتوانند از مزایای آن بهرهمند شوند.
سؤال: با توجه به لایحه افزایش تراز سهمیه ایثارگران در کنکور، در صورت تصویب آن آیا از جهت قانونی سازمان سنجش میتواند آن را در کنکور ۹۷ که انجام شده اجرا کند؟ زیرا این مسئله نوعی اجحاف است زیرا حق هر داوطلب است که با یک قانونی که به همان اندازه تلاش کرده و آن را هدف قرار داده پذیرش شود نه اینکه بعد کنکور قانون را تغییر دهند.
پاسخ: لایحه اصلاح ماده (۷۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و بند (الف) ماده (۹۰) قانون برنامه ششم توسعه تاکنون به تصویب نرسیده و برای کنکور سال ۹۶ و ۹۷ قابل اعمال نمیباشد.
سؤال: در خصوص بازنشستگی فرزندان شاهد که در دستگاه دولتی شاغل بوده و تابع صندوق بازنشستگی کشوری میباشند دو سؤال دارم. حقوق بازنشستگی فرزندان شاهد چگونه و بر اساس چه قانونی محاسبه و پرداخت میگردد؟ پرداخت پاداش پایان خدمت به چه صورت است؟ آیا بر اساس آخرین حقوق و مزایا خواهد بود یا اینکه برخی از بندهای حکم کارگزینی همانند فوقالعاده ویژه پرداخت میگردد یا نه؟
پاسخ: آییننامه اجرایی بند (خ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه مربوط به بازنشستگی پیش از موعد همسران و فرزندان شهدا و ضوابط اجرایی آنکه مشتمل بر موارد مربوط به سؤال مطروحه میباشد توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تهیه و در شرف انجام مراحل تصویب در دولت میباشد.