خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: بنده ۴ ماه و ۳ روز حضور در جبهه داشتم و ضمناً پدرم ۴۵ ماه جبهه و ۲۷ درصد جانبازی دارد. البته کارمند رسمی هم هستم. آیا با این وضعیت مشمول تسهیلات ایثارگری میشوم یا خیر؟
پاسخ: شرایط و ضوابط حاکم برای اعطای خدمات و تسهیلات و مزایا به رزمندگان و فرزندان آنان در قوانین و مقررات موضوعه خصوصاً سند راهبردی خدمات رسانی به رزمندگان و احکام برنامه ششم توسعه لحاظ شده بنابراین برای دستیابی به پاسخ سؤال، ایشان باید به صورت شخصی موضوع را مطرح نمایند تا پاسخ لازم ارائه گردد.
سؤال: تعدادی از جانبازان عزیز هستند که از محل کار خود استعفا دادهاند و در هیچ دستگاه دیگری شاغل نشدهاند و در حال حاضر حالت اشتغال بنیاد هستند که نه تحت ماده ۳۸ قرارگرفتهاند و نه تحت ماده ۳۹ قانون جامع خدمات رسانی ایثارگران. مثلاً بنده پاسدار رسمی بودم و در سال ۶۱ مجروح شدم و بعد از مجروحیت استعفا دادم و در حال حاضر حالت اشتغال بنیاد هستم ولی به دلیل اینکه درزمان مجروحیت پاسدار رسمی بودهام شامل ماده ۳۸ نیستم و به دلیل اینکه در حال حاضر شاغل نیستم شامل ماده ۳۹ هم نمیشوم.
پاسخ: اگر منظور ایشان استفاده از تسهیلات و مزایای ماده (۳۸) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران باشد، ماده (۳۸) قانون جامع ناظر به پرسنل وظیفه و نیروهای داوطلب میباشد و چون ایشان در زمان مجروحیت پرسنل کادر و رسمی سپاه بودند مشمول ماده (۳۸) نمیباشند.
سؤال: فرزند جانباز ۲۵ درصد هستم و دیپلم فنی الکترونیک دارم. میخواستم به دلیل اینکه بیکارم بدونم قوانین اشتغال شامل بنده میشود یا نه؟ اگر میشود از کجا باید شروع کنم؟
پاسخ: بر اساس ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان جانبازان بالای ۲۵ درصد مشمول سهمیه ۲۵ درصدی برای جذب و استخدام در دستگاههای اجرایی میباشند لیکن از آنجا که بر اساس ماده (۴۲) قانون مدیریت خدمات کشوری داشتن مدرک تحصیلی دانشگاهی از شرایط عمومی برای استخدام میباشد و امکان استخدام دارندگان مدرک دیپلم در دستگاههای اجرایی مقدور نیست بنابراین ایشان میتوانند از تسهیلات و خدمات اشتغال و کارآفرینی فصل پنجم قانون مذکور برای اشتغال و استخدام در مراکز کارگری و خصوصی و استفاده از تسهیلات اشتغالزایی بهرهمند گردند.
سؤال: فرزند جانباز متوفی ۲۵ درصد و متأهل هستم. آیا شامل بیمه تکمیلی پدرم میشوم؟
پاسخ: پوشش بیمه تکمیلی به خانواده جانبازان به استناد ماده (۱۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به افراد تحت تکفل جانبازان صورت پذیرد بنابراین از آنجا که ایشان به دلیل ازدواج از عائله تحت تکفل جانباز خارج شدهاند، مشمول بیمه تکمیلی جانباز نمیگردند.
سؤال: به مدت ۲۲ ماه در مریوان به عنوان پاسدار مشمول خدمت کردم. اما همچنان بیمه و مالیات از من کسر میشود. لطفاً راهنمایی بفرمایید.
پاسخ: الف. به موجب بند (۱۴) از ماده (۹۱) قانون مالیاتهای مستقیم، درآمد حقوق پرسنل نیروهای مسلح از پرداخت مالیات معاف میباشد.
ب. اگر منظور بیمه درمان باشد، به استناد ماده (۱۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، تنها خانواده شهدا، جانبازان و آزادگان و عائله تحت تکفل آنان از پرداخت هزینههای درمانی همگانی و تکمیلی معاف میباشند.
پ. اگر منظور بیمه بازنشستگی باشد، به استناد ماده (۳۷) قانون مزبور تنها سهم بیمه حق بازنشستگی اسرا، آزادگان، جانبازان، فرزندان شهدا و رزمندگان با حداقل ۲۴ ماه حضور در جبهه مشمول معافیت پرداخت حق بیمه میباشند، بنابراین چنانچه ایشان در شمول هر یک از موارد فوقالذکر باشند میتوانند از این تسهیلات و معافیتهای مقرر در آن برخوردار گردند.