خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: چرا تعدادی از همکاران جانباز شاغل در بنیاد که از کار افتادگی دارند و حقوق مضاعف دریافت میکنند. اما بنده و تعدادی از دوستان که قبلاً از کار افتادگی گرفتهایم و از بنیاد حالت اشتغال شدهایم این حقوق اضافه را دریافت نمیکنیم.
پاسخ: اگر منظور از حقوق مضاعف، حقوق ناشی از اشتغال ایشان در بنیاد میباشد، مستند به تبصره (۲) ماده (۳۹) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران «حقوق حالت اشتغال جانبازان و آزادگان از کارافتاده کلی موضوع مواد (۳۸) و (۳۹) این قانون در صورت اشتغال در دستگاههای موضوع بند (الف) ماده (۲) این قانون (ازجمله بنیاد شهید و امور ایثارگران به عنوان دستگاه اجرایی) قطع نمیگردد.»
سؤال: فرزند جانباز ۴۰ درصد هستم. محل خدمت من آموزش و پرورش استان هرمزگان هست.۸ سال سابقه کار دارم. با توجه به اینکه ۵ سال تعهد خدمت در منطقه محروم را گذراندم و الان دو فرزند ۸ ماهه و چهار ساله دارم و خانواده من در استان فارس شهرستان فسا زندگی میکنند. توانایی نگهداری همزمان فرزند و رفتن سر کار را ندارم. چندین بار درخواست انتقالی دادم ولی متأسفانه نتیجه نگرفتم. درخواست مرخصی بدون حقوق دادم ولی موافقت نشده. چطوری میتوانم از طریق قانونی و حقوقی این مسئله رو پیگیری کنم.؟
پاسخ: در قوانین و مقررات موضوعه برای ایثارگران، تکلیفی برای دستگاهها جهت انتقال محل خدمت فرزندان ایثارگران ازجمله فرزندان جانبازان نیامده بنابراین پیشنهاد میگردد موضوع از طریق سازمان اداری استخدامی کشور یا وزارت متبوع پیگیری شود.
سؤال: فرزند شهید و فارغالتحصیل کارشناسی رشته حقوق با معدل ۱۹٫۸۴ در تیرماه ۹۷ میباشم. میخواستم در آزمون قضاوت شرکت کنم اما چون ۴۲ سال سن داشتم و در متن آگهی هیچ گونه اشارهای به معافیت سنی ایثارگران نشده بود و در آزمون ثبتنام نکردم. لطفاً بفرمایید با وجود معافیت سنی ایثارگران در قانون، آیا در آزمون قضاوت نیز این معافیت اعمال میشود یا خیر؟
پاسخ: افراد تبصره (۱) بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه ششم توسعه شامل فرزندان شهدا و جانبازان و آزادگان که به استناد بند (۴) ماده (۷۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران به عنوان یکی از تبصره ماده (۲۱) این قانون، دارای اعتبار و دائمی میباشد، از رعایت حداکثر سن معاف میباشند.
سؤال: ۲۸ ماه سابقه جبهه دارم و دارای کارت ایثارگری هستم و پسر من دارای سهمیه ۵ درصد برای شرکت در کنکور است. پسر بنده از پرداخت شهریه دانشگاه پردیس معاف هست یا خیر؟
پاسخ: فرزندان رزمندگان به استناد جز (۱) بند (ث) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم از پرداخت ۳۰ درصد شهریه دانشگاه و مراکز آموزش عالی معاف میباشند؛ بنابراین از آنجا که بر اساس صدر بند (ث) ماده مذکور، اعمال تسهیلات مقرر در مفاد این بند موکول به تأمین اعتبار و منابع در بودجه سنواتی و سایر منابع مربوطه میباشد در صورت تأمین اعتبار، فرزند ایشان میتوانند از معافیت مقرر برای پرداخت ۳۰ درصد شهریه برخوردار گردند.
سؤال: فرزند شهید و دارای مدرک کارشناسی ارشد هستم و سابقه خدمت اینجانب ۲۴ سال است. آیا با داشتن این شرایط میتوانم از بازنشستگی پیش از موعد با سنوات ارفاقی استفاده کنم؟
پاسخ: به استناد بند (خ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه «کلیه فرزندان و همسران شهدای شاغل در دستگاههای موضوع ماده (۲) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران میتوانند با حداکثر هشت سال سنوات ارفاقی و با دریافت حقوق و مزایای کامل بازنشسته شوند.» بر این اساس آییننامه اجرایی این بند توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تهیه و در شرف انجام مراحل تصویب در دولت میباشد که درصورت تصویب و ابلاغ آیین نامه اجرایی بند مذکور، ایشان میتوانند با سابقه بالای ۲۲ سال از تسهیلات این آیین نامه برای بازنشستگی پیش از موعد بهرهمند گردند.