خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: در زمان جنگ پدرم بهصورت داوطلبانه عازم جبهههای حق علیه باطل شد و به مدت شش ماه بهصورت داوطلبانه در جبهه بود ولی تاکنون حتی برای دریافت کارت ایثارگری هم اقدام ننموده است. آیا این کارتها برای افرادی مانند ایشان و فرزندانش مفید هست و آیا اقدام کنند؟
پاسخ: کارت ایثار مربوط به رزمندگان اعم از وظیفه و داوطلب دوران دفاع مقدس میباشد که در حوزه وظایف بنیاد شهید و امور ایثارگران نمیباشد؛ لذا پیشنهاد میگردد ایشان پاسخ سؤال خود را از شورای هماهنگی سند راهبردی خدمات رسانی به رزمندگان مستقر در مدیریت ایثارگران ستاد کل نیروهای مسلح پیگیری نمایند.
سؤال: چرا بنیاد شهید و امور ایثارگران که متولی ایثارگران میباشد قانون سنوات ارفاقی (۸ سال) برای بازنشستگی پیش از موعد فرزندان شاهد شاغل در بنیاد را اجرا نمیکند؟
پاسخ: اگرچه اجرای بند (خ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه مربوط به اعطای ۸ سال سنوات ارفاقی به فرزندان و همسران شهدا برای نیل به بازنشستگی پیش از موعد موکول به آیین نامه نشده است، لیکن برای تعیین ضوابط و مقررات اجرایی این حکم، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای اجرای این بند اقدام به تهیه آیین نامه اجرایی نموده که این آیین نامه در شرف انجام مراحل تصویب در دولت میباشد که در صورت تصویب و ابلاغ آن از سوی دولت و تأمین منابع لازم تمام دستگاههای اجرایی ازجمله بنیاد مکلف به اجرای بند مذکور خواهند بود.
سؤال: جانباز ۲۰ درصد و نیروی شرکتی …. از زیر مجموعههای وزارت ارتباطات هستم چندین بار برای تغییر وضعیت نامهنگاری نمودم ولی در جواب میگویند شما شرکتی هستید.
پاسخ: به موجب ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مشمول این ماده که از طریق سهمیه ۲۵ درصد جذب دستگاههای موضوع ماده (۲) این قانون شدهاند، دستگاه مربوطه ازجمله شرکت مخابرات موظف است وضعیت استخدامی آنان را پس از سه ماه به وضعیت استخدام رسمی تبدیل نمایند، لذا دستگاه محل اشتغال ایشان مشروط به داشتن مجوز استخدام از سازمان اداری و استخدامی کشور و سایر مراجع مربوطه میبایست نسبت به تبدیل وضعیت استخدامی نامبرده را به وضعیت رسمی اقدام نماید.
سؤال: آیا تبصرههای بند و ماده ۴۴ قانون توسعهٔ پنجم همچنان بر قوت خود باقی است یا خیر؟ و اینکه منظور از معافیت از شرط تحصیلی برای مشمولین سهمیههای ۲۵ درصد آزمونهای استخدامی دقیقاً چیست؟
پاسخ: الف. بر اساس مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مورخ ۰۲/۱۰/۱۳۹۱ (پاورقی ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران) که اشعار میدارد: «چون احکام مندرج در ماده (۲۱) فوق جامعتر از احکام مندرج در بند «و» ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران اصلاحی ۱۸/۱۱/۱۳۹۰ و ۱۴/۸/۱۳۹۱ است، لذا بند «و» ماده (۴۴) قانون برنامه پنجساله پنجم برای مجربان قابل استناد نیست ولی تبصرههای آن به قوت خود باقی است.» بنابراین تبصرههای بند (و) ماده (۴۴) قانون برنامه پنجم توسعه وفق مصوبه ۰۲/۱۰/۱۳۹۱ مجمع تشخیص مصلحت نظام به عنوان حکم دائمی به تبصرههای ماده (۲۱) قانون جامع الحاق گردیده و معافیتهای مقرر در تبصره (۲) بند فوقالذکر به عنوان یکی از تبصرههای ماده (۲۱) دارای اعتبار میباشد.
ب. منظور از معافیت شرط تحصیلی برای مشمولان سهمیه ۲۵ درصد در آزمونهای استخدامی، گرایشهای تحصیلی یا رشته تحصیلی نزدیک و مرتبط با رشته تحصیلی مورد نیاز دستگاه استخدام کننده میباشد که مشمولان ماده (۲۱) در صورت داشتن مدرک تحصیلی مربوط به گرایشها و رشتههای تحصیلی نزدیک به رشته مورد نظر دستگاهها، از داشتن مدرک تحصیلی اعلام شده از سوی دستگاه استخدام کننده معاف میباشند.
سؤال: زمان رسمی شدن تغییر صندوق بیمه و بازنشستگی دادم و صندوق بازنشستگی کشوری مابهالتفاوت را از من طلب میکند. حال با توجه به ماده ۸۸ برنامه پنجساله توسعه دولت باید این مبلغ را پرداخت و تسویه نمایم؟ بازنشستگی کشوری میگوید برای کسانی که تغییر دستگاه (اداره یا سازمان و نهاد) داده باشند این موضوع صادق است. ممنون از راهنمایی شما.
پاسخ: به موجب بند (خ) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه، ایثارگران و فرزندان شهدا و آزادگان و جانبازان و رزمندگان با حداقل ۱۲ ماه سابقه حضور در جبهه برای یک بار از پرداخت مابهالتفاوت برای ۱۵ سال سنوات بیمهای ناشی از تغییر صندوقهای بیمه و بازنشستگی معافند و این مبلغ به عنوان مطالبه صندوق منتقل الیه از دولت منظور و در قالب بودجه سنواتی توسط دولت پرداخت و تسویه میشود. بر این اساس اگرچه اجرای این بند موکول به آیین نامه اجرایی نشده است لیکن برای تعیین ضوابط و مقررات اجرایی این حکم، وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی برای اجرای این بند اقدام به تهیه آیین نامه اجرایی نموده است که این آیین نامه در شرف انجام مراحل تصویب در دولت میباشد که در صورت تصویب و ابلاغ آن از سوی دولت و تأمین منابع لازم، ایشان و سایر افراد مشمول میتوانند از این تسهیلات و مزایا استفاده نمایند.