خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: پدر بنده جانباز ۶۵ درصد (با ۵۷ سال سن) میباشد و پرونده ایشان به کمیسیون پزشکی ارجاع داده شد که پس از بررسی کمیسیون پزشکی پرونده به کمیسیون عالی فرستاده شد ولی افزایش درصدی انجام نگرفت. طی تماسی که با یکی از کارشناسان داشتیم ایشان فرمودند که تا سه سال دیگر ایثارگر به سن ۶۰ سالگی میرسد و ۵ درصد به ایشان تعلق میگیرد. آیا چنین چیزی صحت دارد؟ با تشکر
پاسخ: مبنای تعیین درصد جانبازی مستند به آییننامه تعیین درصد جانبازی ـ مصوب ۱۳۸۹ جراحات و نقصانهای جسمی و روانی ناشی از جانبازی جانبازان میباشد که به تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد میرسد، بنابراین سن افراد ملاک تعیین و افزایش درصد جانبازی نمیباشد.
سؤال: با توجه به برنامه ششم توسعه و قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران که برای فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد سهمیه ۵ درصدی در نظر گرفته و همچنین مزایای آموزشی در دانشگاهها، آیا جهت نقل و انتقال و مهمانی این افراد همچنان قانون قبلی اعمال شده و سهمیهای در این راستا در نظر گرفته نشده است؟ بنده در سامانه نقل و انتقال وزارت علوم درخواست مهمانی دادم و با توجه به اولویت افراد فوقالذکر تقاضای بنده به دلیل تکمیل ظرفیت رد شده است ضمناً چرا تخفیف حداقل ۳۰ درصدی شهریه برای فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد با توجه به ماده قانونی (ماده ۱۰۳) هنوز اجرایی نشده است؟
پاسخ: الف. به موجب ماده (۶۲) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد مشمول تسهیلات مربوط به نقل و انتقال دانشگاه محل تحصیل به دانشگاه محل سکونت خانواده آنان نمیباشند.
ب. برابر صدر بند (ت) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه، اجرای مفاد این بند ازجمله جز (۱) بند مذکور مربوط به معافیت ۳۰ درصد از پرداخت شهریه دانشگاه فرزندان جانباز زیر ۲۵ درصد موکول به تأمین منابع و اعتبار در بودجه سنواتی میباشد. بنابراین در صورت تأمین منابع لازم این عزیزان میتوانند از معافیت مقرر در این بند برخوردار گردند.
سؤال: اینجانب جانباز ۲۵ درصد با مدرک کارشناسی ارشد ژنتیک میباشم، مدت ۱۰ سال است که شاغل در آزمایشگاه (عمومی غیر دولتی) هستم. امسال در مقطع دکتری در دانشگاه دولتی پذیرفته شدهام. آیا میتوانم از شرایط بورسیه استفاده نمایم؟
پاسخ: اگر منظور ایشان از بورسیه، استفاده از بورسیه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و وزارت علوم، تحقیقات و فناوری اطلاعات باشد به موجب قوانین و مقررات موضوعه، ایثارگران سهمیه و تسهیلات در این خصوص ندارند؛ لیکن ایشان میتوانند با استفاده از مأموریت آموزشی نسبت به ادامه تحصیل اقدام و پس از فارغالتحصیلی از امتیازات و مزایای مدرک مربوطه برخوردار گردند.
سؤال: اینجانب فرزند جانباز ۷۰ درصد و آزاده ۱۰ ساله میباشم. به استحضار میرساند برابر بند ل ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران، وزارت راه و شهرسازی موظف شده بود تا پایان برنامه، مسکن فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر در صورتی که قبلاً از زمین یا مسکن دولتی استفاده نکردهاند را برای یک بار با واگذاری زمین به قیمت منطقهای یا مسکن به قیمت تمام شده با احتساب قیمت منطقهای زمین آن، اقدام نماید، همچنین در تبصره ۲ این ماده بیان شده بود که دولت موظف است در جهت تأمین مسکن مشمولین این ماده که زمین یا مسکن دولتی به آنها واگذار نشده باشد را علاوه بر واگذاری زمین جهت ساخت آن یا جهت خرید مسکن با معرفی بنیاد، یک فقره وام از طریق بانکهای عامل با نرخ سود ۴ درصد و بازپرداخت ۲۰ ساله بدون الزام به رعایت الگوی مصرف نوساز بودن پرداخت نماید. این بند قانونی علاوه بر اینکه برای فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر اجرایی نشد بلکه سایر ایثارگران مشمول دریافت خدمات مسکن (مشمولین تبصره ۱، بند ز قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران) نیز از آن بهرهمند نشدند. لیکن مجلس شورای اسلامی به موجب مصوبه مجمع تشخیص مصلحت نظام مورخ ۰۲/۱۰/۹۱ که مقرر میدارد قوانینی که از سال ۱۳۸۶ تا ۰۲/۱۰/۹۱ به نفع ایثارگران به تصویب رسیده است، به قوت خود باقی و در ابلاغ این مصوبه لحاظ خواهد شد. عبارت فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر فاقد مسکن در صورتی که قبلاً از زمین یا مسکن دولتی استفاده نکردهاند مندرج در بند ل ماده ۴۴ قانون برنامه پنج ساله پنجم توسعه جمهوری اسلامی ایران مصوب ۲۵/۱۰/۸۹ چون به نفع ایثارگران است به عنوان بند ۲ به تبصره فوق اضافه و اعلام کرد نهایتاً چون احکام مندرج در ماده ۳ فوق جامعتر از احکام مندرج در بند ل ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم است، لذا بند ل ماده ۴۴ قانون برنامه پنجم برای مجریان قابل استناد نیست. با این مصوبه مجلس و اصلاح انجام شده، فرزندان جانبازان ۷۰ درصد و بالاتر به مشمولان بهرهمند از تسهیلات مسکن اضافه شدند. فلذا با توجه به موارد فوق و اینکه اینجانب تاکنون از هیچ یک از تسهیلات مسکن استفاده ننموده و در حال حاضر متأهل، تک فرزند و فاقد مسکن میباشم، چرا بنیاد شهید و امور ایثارگران از ارائه تسهیلات به اینجانب خودداری کرده و صرفاً این موضوع را برای فرزندان معزز شهدا اعمال میکند. با تشکر از تمامی زحمات شما دلسوزان.
پاسخ: موضوع ابهام و اشکال به وجود آمده برای برخورداری فرزندان جانبازان ۷۰ درصد از خدمات و تسهیلات مسکن، موضوع ماده (۲) فصل سوم از قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از طریق مراجع قانونی جهت رفع این ابهام و اشکال در حال پیگیری و انجام میباشد.
سؤال: آیا رزمندگانی که داری ۶ ماه و بالاتر حضور در جبهه دوران دفاع مقدس داشتهاند و دارای مدرک لیسانس دانشگاهی هستند با احتساب امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر میتوانند تا ۳۵ سال خدمت کنند؟
پاسخ: ایثارگران به موجب قانون اصلاح بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری و بند (ر) از ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه که از امتیاز یک مقطع تحصیلی بالاتر بهرهمند میباشند و با داشتن مدرک کارشناسی مشمول بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری بوده و میتوانند تا ۳۵ سال به خدمت ادامه دهند. بنابراین از آنجا که رزمندگان به موجب جز (۶) بند (ث) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه از یک مقطع بالاتر استفاده مینمایند، مشمول قانون اصلاح بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری قرار گرفته و در صورت داشتن مدرک لیسانس با استفاده از یک مقطع تحصیلی بالاتر تا ۳۵ سال میتوانند به خدمت خود ادامه دهند.