خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: در ماده ۸۷ برنامه ششم توسعه و تبدیل وضعیت نیروهای شرکتی ادارات دولتی هدف از اصلاحیه ماده ۸۷ و قید نیروهای شرکتی چیست؟ نیاز به تفسیر دارد. من شکایت کردم گفتند شما قرارداد مستقیمی با اداره ندارید که تبدیل وضعیت انجام شود پس چه لزومی به قید شرکتی در قانون برنامه بود؟
پاسخ: منظور از بند (ذ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم دستگاههای مشمول این ماده به الزام دستگاههای موضوع این ماده به اختصاص ۲۵ درصد سهمیه جذب استخدام نیروهای خود اعم از شرکتی، قراردادی، پیمانی و رسمی میباشد. بنابراین غیر از سهمیه استخدام رسمی که دستگاه موظف است پس از ۳ ماه به استخدام رسمی تبدیل نماید برای تبدیل وضعیت استخدامی سایر سهمیههای این بند به وضعیت استخدام رسمی مستلزم صدور مجوز از سوی سازمان اداری و استخدامی کشور و سازمان برنامه و بودجه میباشد.
سؤال: پدرم ۱۵ درصد جانبازی و به مدت ۱۱ ماه و ۱۷ روز حضور در جبهه دارد. آیا من میتوانم از امکانات تخفیف شهریه در مقطع ارشد و دکتری استفاده نمایم؟ آیا امتیازی برای استخدامی در دستگاههای دولتی شامل من میشود؟ تشکر
پاسخ: الف. برابر صدر بند (ت) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه، اجرای مفاد این بند ازجمله جز (۱) بند مذکور مربوط به معافیت ۳۰ درصد از پرداخت شهریه دانشگاه فرزندان جانباز زیر ۲۵ درصد موکول به تأمین منابع و اعتبار در بودجه سنواتی میباشد. بنابراین در صورت تأمین منابع لازم این عزیزان میتوانند از معافیت مقرر در این بند برخوردار گردند.
ب. فرزندان جانبازان زیر ۲۵ درصد در صورت داشتن شرایط عمومی استخدام، از ۵ درصد سهمیه استخدامی موضوع ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران برخوردار میباشند.
سؤال: در آزمون استخدامی با سهمیه برادر شهیدی قبول شدم. الان موقع تحویل مدارک اعلام میکنند که برادر شهید سهمیه ندارد در صورتی که خود سازمان سنجش این سهمیه را اعمال کرده است.
پاسخ: برادران و خواهران شهدا مستند به ماده (۱۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از ۲۵ درصد سهمیه استخدامی بر اساس اولویتهای تعیین شده در دستورالعمل اجرایی این ماده برخوردار میباشند.
سؤال: سازمان تأمین اجتماعی مبلغ دو درصد از حقوق مستمری بگیران و بازنشستگان را از مستمری ماهانه به عنوان سرانه درمان کسر میکند. آیا جانبازان نیز این سرانه را باید پرداخت کنند؟ هم اکنون از مستمری جانبازان نیز کسر میشود. در صورتی نباید پرداخت شود چگونه میتوان پیگیری نمود.
پاسخ: ایثارگران مشمول ماده (۱۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از ۱۰۰ درصد هزینههای درمانی همگانی و تکمیلی معاف می باشند، بنابراین ضمن اینکه این موضوع از طریق مراجع قانونی و نظارتی در حال پیگیری میباشد ایشان میتوانند برای الزام به تمکین سازمان تأمین اجتماعی به اعمال این معافیت از کمیسیون ماده ۱۶ پیگیری و شکایت نمایند.
سؤال: جانباز حقوقبگیر ماده ۳۸ هستم. نزدیک به ۸ ماه میباشد که مدرک لیسانسم را تحویل بنیاد دادهام و بنیاد هم در بهمن ماه ۹۶ ثبت در سیستم نموده است ولی افزایش حقوق نداشتهام. وقتی علت را پرسیدم گفتند احکام شما باید توسط سپاه صادر و مدرک تحصیلیتان را اعمال نماید. خواستم بپرسم. ۱- آیا سپاه احکام را صادر و ارتقاء مدرک تحصیلی بنده و امثال بنده که تعدادشان هم کم نیست لحاظ میکند یا خیر؟ ۲ – اگر احکام جدید صادر و ارتقاء مدارک تحصیلی لحاظ میکند بفرمایید دقیقاً چه زمانی انجام میشود؟ ۳ – آیا نیاز به پیگیری خودمان میباشد یا خیر؟
پاسخ: احکام حقوق و مزایای مشمولان ماده (۳۸) بر اساس قوانین و مقررات نیروهای مسلح و توسط این نیروها تعیین و صادر و توسط بنیاد پرداخت میگردد. بنابراین از آنجا که صادرکننده احکام حقوقی مشمولان این ماده نیروهای مسلح میباشند این عزیزان میتوانند نسبت به پیگیری موضوع از طریق نیروی مربوطه اقدام نمایند.
با سلام .ایا درصد جانبازی برای جراحت و شیمیایی تجمیع میشود؟
یعنی اگر فردی جانباز ۱۵ درصد (ترکش) است و بعد در کمیسیون پزشکی برای شیمیایی اعصاب شرکت کند و ۱۰ درصد به او بدهند ،جانباز ۲۵ درصد شناخته شده و از مزایای انان بهره مند میشود؟
پیشاپیش از پاسخگویی شما سپاسگزارم.