خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: در چه شرایطی به فرزندان شهید مطلقه حقوق پرداخت میشود؟
پاسخ: به موجب تبصره (۳) قانون حالت اشتغال مصوب ۱۳۷۲، چنانچه وراث اناث تحت تکفل شهید شوهر اختیار کرده و مطلقه شده و ضرورت طلاق مورد تأیید بنیاد شهید و امور ایثارگران باشد از همان تاریخ طلاق مجدداً حقوق آنها برقرار و پرداخت میگردد.
سؤال: پدر من در سال ۶۸ شیمیایی شدند و در مراجعه اولیه ۲۵ درصد جانبازی برای ایشان تعیین شد و با توجه به مجروحیت زیاد ایشان قرار شد تا درصد واقعی جانبازی ایشان در مراجعه بعدی تعیین گردد ولی متأسفانه ایشان در اثر تصادف فوت میکنند. آبا میتوان در این خصوص اقدامی انجام داد و چه مدارکی مورد نیاز میباشد.
پاسخ: فوت جانبازان مانع از تعیین و افزایش درصد جانباز نخواهد بود و تشخیص تعیین درصد آن به عهده کمیسیون پزشکی بنیاد میباشد، بنابراین خانواده این افراد میتوانند در صورت داشتن مدارک مثبته پزشکی جدید مراتب را با انجام فرایند مربوط به آن به کمیسیون پزشکی اعلام تا اقدام لازم صورت پذیرد.
سؤال: مالیات بر حقوق و حق بیمه اینجانب از ابتدای استخدام در سال ۷۳ تاکنون کسر شده است و از ۳ سال پیش بر اساس رأی کمیسیون پزشکی بنیاد درصد جانبازی به من تعلق گرفته است. طبق قانون، مالیات و حق بیمه کسر شده از چه سالی قابل استرداد است؟ برای دریافت مبلغ کسر شده چه اقدامی باید انجام داد؟
پاسخ: اولاً، جانبازان به موجب بند (۱۴) از ماده (۹۱) قانون مالیاتهای مستقیم مصوب ۱۳۸۲ و بند (چ) ماده (۳۷) قانون برنامه سوم مصوب ۱۳۷۹ مشمول معافیت پرداخت مالیات بر حقوق و بیمه همگانی و مکمل شدند.
ثانیاً، مبنای زمانی استفاده و برخورداری ایثارگران خاصه جانبازان عزیز از خدمات، تسهیلات و مزایای مقرر در قوانین و مقررات مرتبط با ایثارگران ازجمله معافیت از پرداخت حق بیمه و مالیات، منوط به اینکه تصویب مجروحیت و درصد جانبازان آنها مربوط به جراحات وارده قبل از تصویب قانون باشد از زمان تصویب قانون و میتوانند از تسهیلات و مزایای مربوط برخوردار گردند.
سؤال: فرزند شهید و کارمند با ۲۰ سال سنوات خدمت هستم. شرکت دولتی … با استفاده من از مزایای سنوات ارفاقی ۱۰ سال برای بازنشستگی ایثارگران موافقت نمیکند. آیا مسیری هست که من اقدام کنم؟
پاسخ: اولاً، فرزندان و همسران شهدای شاغل مستند به بند (خ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه از ۸ سال سنوات ارفاقی برای بازنشستگی بهرهمند میباشند.
ثانیاً، آیین نامه اجرایی این بند توسط وزارت کار، تعاون و رفاه اجتماعی تهیه و در شرف انجام مراحل تصویب در دولت میباشد که درصورت تصویب و ابلاغ آن از سوی دولت، ایشان میتوانند با سابقه بالای ۲۲ سال و با استفاده از ۸ سال سنوات ارفاقی برای بازنشستگی پیش از موعد بهرهمند گردند.
سؤال: در مورد اصلاح سهمیه ایثارگران در کنکور سؤال داشتم. آیا ظرفیتها تغییر میکند؟ یا حد نصاب نمره بالاتر میرود؟
پاسخ: طرح اصلاح بند (الف) ماده (۹۰) قانون برنامه ششم توسعه و تبصره ماده (۷۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران برای اصلاح سهمیه و افزایش نصاب علمی ایثارگران مشمول مواد مذکور برای ورود به دانشگاهها و مؤسسات آموزش عالی از سوی نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی ارائه شده که موضوع با مخالفت بنیاد در کمیسیون ذیربط در مجلس در حال بررسی میباشد که تاکنون به تصویب نرسیده است.