خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: آیا والدین شهید برای ساخت واحد مسکونی در شهر باید عوارض شهرداری پرداخت کنند؟ حتماً باید در شهر یا استانی که ساکن هستند اقدام به ساخت مسکن کنند تا از پرداخت عوارض شهرداری معاف شوند؟ مثلاً والدین شهید که در استان فارس ساکن هستند میتوانند از این قانون برای ساخت واحد مسکونی در بوشهر استفاده کنند؟
پاسخ: به موجب ماده (۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، مشمولین این قانون برای احداث یک واحد مسکونی با زیربنای مفید تا یکصد و بیست متر مربع و بیست متر مربع تجاری در شهر محل سکونت خود از پرداخت هزینههای عوارض صدور پروانههای ساختمانی، عوارض شهرداری و نوسازی برای یکبار با معرفی بنیاد معاف میباشند. بنابراین شرط استفاده از تسهیلات و معافیتهای مقرر در این ماده در حوزه شهرداری محل سکونت مشمولان میباشد و برای شهرها و مناطق دیگر که ایثارگران مذکور ساکن آن نیستند قابلیت استفاده ندارد.
سؤال: جانباز حالت اشتغال هستم و قبلاً کارمند بنیاد جانبازان بودم. بازخرید شدم و به حالت اشتعال جانبازی رفتم. سال گذشته به بنیاد مرکز معاونت نیروی انسانی مدارک و درخواست اعاده خدمت دادم که بعد از مدتی از طریق پست جواب فرستادند که باید رأی کمیسیون از کارافتادگی را لغو کنی و بعد درخواست شما قابل پیگیری میباشد. حال سؤال بنده این است که آیا نمیشود اول اعاده به خدمت شوم و بعد از آن برای لغو از کار افتادگی اقدام کنم؟
پاسخ: مستند به ماده (۱۶) دستورالعمل اجرایی قانون حالت اشتغال ستاد کل نیروهای مسلح «آن دسته از جانبازان از کارافتاده کلی که در حالت اشتغال و قبل از رسیدن به شرایط عملی بازنشستگی بنا به تشخیص کمیسیونهای ذیصلاح بهبود وضعیت یابند به نحوی که از کارافتاده کلی شناخته نشوند از تاریخ اعلام کمیسیونهای مزبور با آن رفتار میگردد.» بنابراین شرط لغو حکم حالت اشتغال و بازگشت به کار ایشان منوط به تأیید کمیسیون پزشکی بنیاد میباشد.
سؤال: خواهشمند است جهت بازگرداندن مأموریت آموزشی فرزندان جانباز از طرف معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد چارهای اندیشیده شود… حداقل برای افرادی که از قبل از مأموریت آموزشی استفاده کردهاند قانون عطف به ماسبق نمیشود. آیا در این زمینه تلاشی شده است؟
با توجه به ابطال مأموریت آموزشی فرزندان جانباز شرایط جمع کثیری از این افراد نامعلوم است. ازجمله بنده که در آزمون دکتری تخصصی امسال پذیرش شده و ثبت نام نمودم. از طرفی دانشگاه تعهد به تحصیل تمام وقت و ارائه حکم مأموریت و مرخصی گرفته و دیوان هم حکم به ابطال داده. حالا ما باید چه کار کنیم؟
پاسخ: لغو و ممنوعیت مأموریت آموزشی مربوط به فرزندان جانبازان میباشد که این موضوع بر اساس رأی هیئت عمومی دیوان عدالت اداری و علیرغم دفاعیات این معاونت به عنوان دفاع از مصوبات دولت و حقوق جامعه ایثارگری صورت پذیرفته که مراتب برای رفع موانع قانونی و اجرایی از طریق دیوان عدالت اداری و مجلس شورای اسلامی در حال پیگیری است.
سؤال: فرزند شهید هستم که یک برادر غیر شاغل دارم. آیا به ایشان فوقالعاده ایثارگری تعلق میگیرد؟
پاسخ: برقراری فوقالعاده ایثارگری موضوع ماده (۵۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ناظر بر رابطه اشتغال افراد در دستگاههای اجرایی و غیر دستگاههای اجرایی میباشد، بنابراین از آنجا که برادر ایشان شاغل نیستند مشمول فوق العاده ایثارگری ماده (۵۱) قانون جامع نمیگردند.
سؤال: همسر من دبیر آموزش و پرورش منطقه یک تهران با ۲۲ سال سابقه پرداخت بیمه هستند. آیا به استناد ماده ۲۴ قانون جامع ایثارگران میتوان با سنوات ارفاقی مصرحه در قانون ایشان را مشمول استفاده از بازنشستگی پیش از موعد کرد؟ اگر مواد قانونی دیگری جهت بهرهمندی از بازنشستگی پیش از موعد وجود دارد لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ: اولاً، به استناد ماده (۲۴) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران همسران شهدا و جانبازان بالای ۵۰ درصد و آزادگان بالای ۵ سال اسارت از، ۵ سال و همسران جانبازان زیر ۵۰ درصد و آزادگان زیر ۵ سال اسارت، تا ۵ سال از سنوات ارفاقی برای نیل به بازنشستگی بهرهمند میباشند.
ثانیاً، آیین نامه اجرایی مربوط به این ماده توسط بنیاد و با همکاری دستگاههای اجرایی تهیه و برای سیر مراحل تصویب به دولت ارسال شده که در صورت تصویب، همسران شهدا و جانبازان میتوانند از تسهیلات این ماده برای نیل به بازنشستگی پیش از موعد بهرهمند گردند.
آیا فرزندان شهدا که با ۳۰سال باز نشسته میشوند از حقوق و مزایای آنان کم میشود یا خیر