خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: با سلام من فرزند متأهل جانباز ۳۰ درصد هستم و همسرم فاقد بیمه هستند میخواستم بدونم مطابق قانون، بیمهای هست که من پرداخت کنم و از مزایای بیمه بهرهمند شوم.
پاسخ: به استناد ماده (۱۳) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران تنها عائله تحت تکفل جانبازان و آزادگان مشمول پوشش خدمات بیمه درمانی و تکمیلی بنیاد میباشد و چنانچه فرزندان جانبازان به سبب کبارت سن یا ازدواج از کفالت پدر جانباز خارج شوند مشمول خدمات درمانی بنیاد نخواهند شد.
سؤال: با سلام به استحضار میرساند بنده و دو نفر از همکاران در سال ۹۳ بازنشسته پیش از موعد شدیم ولی بعد از مدت کوتاهی حدوداً ۴ ماه تقاضای اعاده بکار دادیم که محل خدمت قبول نکرد و در کمیسیون ماده ۱۶ هم رد شد و علت آن را عدم جدا شدن ما اعلام نمودند درصورتیکه کاملاً مغایر است و ما عملاً منفک شدیم و به دیوان عدالت اداری هم شکایت کردیم ولی الان ۷ ماه است پاسخی دریافت نکردیم وکیل هم گرفتیم و هزینه کردیم. چرا اگر قانون است ادارات زیر بار نمیروند و کمیسیون هم حکم آنها را تأیید میکند ممنون میشوم اگر راهنمایی فرمایید.
پاسخ: جانبازانی که از طریق بازنشستگی از خدمت منفک شدهاند مشمول اعاده به خدمت موضوع ماده (۴) قانون تسهیلات استخدامی اجتماعی جانبازان و ماده (۶۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران نمیگردند لیکن به استناد بند (چ) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه، جانبازان بازنشسته به شرط داشتن مدرک لیسانس و بالاتر و عدم استفاده از سنوات ارفاقی میتوانند بازگشت به کار شوند و چون رسیدگی به شکایات احکام برنامه ششم در صلاحیت کمیسیون ماده ۱۶ نمیباشد ایشان میتوانند مراتب را از طریق دیوان عدالت اداری پیگیری و اقامه دعوا نمایند.
سؤال: در صورت عدم اجرای رأی کمیسیون ماده ۱۶ توسط یک شرکت یا اداره و یا عدم صحیح اجرای رأی کمیسیون ماده ۱۶ چه باید کرد؟
پاسخ: آراء کمیسیون ماده ۱۶ قطعی و برای همه دستگاهها لازم الاتباع و لازم الاجراست و ایثارگران عزیز میتوانند برای تمکین و اجرای آراء کمیسیون ماده ۱۶ مربوط به مراکز و کارگاهها مشمول قانون کار از طریق شورای حل اختلاف کارگری مستقر در ادارات کار و برای دستگاههای اجرایی و دولتی از طریق دادسرای رسیدگی به جرائم کارکنان دولت، پیگیری و طرح شکایت نمایند.
سؤال: شرکت … به هیچ وجه حاضر به رعایت حقوق ایثارگران نیست مثلاً در خصوص ماده ۱۲ و مرخصی تحصیلی با وجود قانون از اعطای مرخصی تمام وقت آن هم در مقطع دکترا شانه خالی میکند. آیا مرجعی برای احقاق حقوق به طور کلی وجود دارد؟
پاسخ: در صورت عدم اجرای مفاد ماده (۱۲) قانون تسهیلات استخدامی اجتماعی جانبازان و آییننامه مذکور از سوی دستگاه مشمول این قانون، ایشان میتوانند مراتب را از طریق بنیاد منطقه یا از طریق کمیسیون ماده ۱۶ پیگیری و طرح شکایت نمایند.
سؤال: با سلام و عرض ادب و آرزوی سلامتی و سربلندی برای مقام معظم رهبری و همه مسئولین دلسوز نظام، میخواستم در رابطه با بخشنامه اعمال ۵ درصد برای جانبازانی که فاقد مدارک بالینی هستند در برنامه ششم توسعه سؤال کنم که چه وقت این قانون اعمال میشود. متن خبر همین بخشنامه در خبرگزاری ایرنا توسط معاون حقوقی و امور مجلس بنیاد مطرح شده است.
پاسخ: دستورالعمل اجرایی بند (الف) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه از طریق ستاد کل نیروهای مسلح به کلیه نیروهای مسلح ابلاغ گردیده و رزمندگان عزیز میتوانند با انجام فرایند این دستورالعمل و احراز و تعیین و تأیید درصد جانبازی از سوی کمیسیونهای مربوط در نیروهای مسلح و اعلام آن به بنیاد شهید و امور ایثارگران از حداقل ۵ درصد جانبازی موضوع این قانون برخوردار گردند.