پاسخ به سؤالات حقوقی خانواده های شاهد و ایثارگر-۳

خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسش‌های طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخ‌ها برای بهره‌برداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر می‌شود.

سؤال: چه کسانی می‌توانند به کمیسیون ماده ۱۶ شکایت کنند؟ مراحل شکایت، تجدید نظر و اجرای احکام آن چگونه است؟ اگر دستگاه مربوطه از اجرای احکام کمیسیون استنکاف کرد چه اقدامی می‌توان انجام داد؟
پاسخ: الف. جانبازان با هر درصد جانبازی و فرزندان شهدا به استناد بند (ز) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم، مشمول رسیدگی به شکایات ایشان در عدم اجرای مفاد قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان، در کمیسیون ماده ۱۶ می‌باشند.
ب. طبق تبصره (۲) ماده (۵۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، جانبازان بالای ۲۵ درصد، خانواده شهداء شامل (پدر، مادر، همسر و فرزندان شهداء) و آزادگان و مشمول طرح شکایت در کمیسیون ماده ۱۶ می‌گردند.
ج. مرجع تجدید نظر احکام کمیسیون ماده ۱۶ دیوان عدالت اداری می‌باشد.
د. مرجع رسیدگی به شکایات به اجرای احکام کمیسیون ماده ۱۶ دادسرای کارکنان دولت می‌باشد.

سؤال: آخرین وضعیت اجرای مواد قانونی مربوط به رزمندگان و جانبازان زیر ۲۵ درصد در قانون جامع خدمات رسانی و قانون برنامه ششم توسعه چیست؟ آیا آیین‌نامه‌های مربوط توسط بنیاد تهیه و برای تصویب ارائه شده است؟
پاسخ: الف. کلیه احکام مقرر برای جانبازان زیر ۲۵ درصد و رزمندگان در قانون برنامه ششم توسعه، هم‌اکنون به غیر از موادی که متضمن بار مالی است و منابع آن پیش‌بینی و تأمین نگردیده یا منوط به تصویب آیین‌نامه است، در حال اجرا می‌باشد.
ب. همه آیین‌نامه‌های مصرح در قانون جامع خدمات‌رسانی به ایثارگران و قانون برنامه ششم توسط این بنیاد و با همکاری دستگاه‌های ذیربط تهیه که بخش عمده‌ای از این آیین نامه‌ها به تصویب رسیده و در حال اجرا می‌باشد و بخش دیگر این آیین‌نامه‌ها در فرایند تصویب در دولت قرار دارد.

سؤال: با سلام اینجانب … آزاده و جانباز ۳۰ درصد هستم و از سال ۱۳۷۰ در آموزش و پرورش در دبیرستان مشغول بکار شدم و در سال ۱۳۹۰ بازنشسته شدم در آن سال‌ها که کار می‌کردم گفتند که ساعات تقلیل کار به شما تعلق می‌گیرد ولی شما کار کنید ما آن را مرخصی سالیانه و اضافه کار برای شما ثبت می‌کنیم و وقتی بازنشسته شدید به شما پول پرداخت خواهیم کرد ولی دو سال قبل بازنشستگی کل ذخیره مرخصی سال‌های قبل را حذف کردند و وقتی از کارگزینی سؤال کردم گفتند دیگر حذف شده و به جانبازان دیگر تعلق نمی‌گیرد. راهکار پیگیری موضوع چیست؟
پاسخ: به موجب دادنامه هیئت عمومی دیوان عدالت اداری به شماره ۷۷۱-۷۷۰ مورخ ۱۶/۰۸/۱۳۹۶، افزودن کسر ساعت کار به مرخصی‌های استحقاقی ناشی از اجرای بند (ب) ماده (۴) آیین‌نامه اجرایی مواد (۹) و (۱۱) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان، صرفاً ناظر بر افزایش مرخصی استحقاقی آنان می‌باشد و به منزله افزودن به ذخیره مرخصی استحقاقی و بالطبع دریافت مابه ازای مالی آن نیست و نحوه ذخیره مرخصی استحقاقی تابع عمومات مقررات استخدامی موضوع ماده (۸۴) قانون مدیریت خدمات کشوری و سایر مقررات مربوط به ذخیره مرخصی می‌باشد.

سؤال: جانباز ۳۰ درصد و پدر شهید هستم. فرزندم از سال ۸۸ در صداوسیما به‌صورت نیروی قراردادی کار می‌کند و هنوز رسمی نشده. بیمه مناسبی ندارد و آینده کاریش روشن نیست. برای پسرم که فرزند جانباز و برادر شهید است چه راه‌حلی وجود دارد لطفاً راهنمایی کنید.
پاسخ: فرزندان جانبازان، مستند به ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از ۲۵ درصد سهمیه در جذب نیرو به صورت شرکتی، قراردادی، پیمانی و رسمی توسط دستگاه‌های موضوع ماده (۲) این قانون ازجمله سازمان صدا و سیما برخوردار می‌باشند، بنابراین فرزند ایشان می‌توانند در صورت جذب نیرو توسط این سازمان در آزمون استخدامی سازمان شرکت و با استفاده از سهمیه ۲۵ درصد و بر اساس اولویت‌های تعیین شده به استخدام این سازمان درآیند.

سؤال: به استحضار برسانم که قطارهای مسافری برخلاف قانون هزینه بلیت را به جای ۵۰ درصد تخفیف به ۳۰ درصد تخفیف تقلیل داده‌اند. مراتب جهت احقاق حق جانبازان واجد شرایط به اطلاع رسانده می‌شود. آیا این موضوع با قانون منطبق است و چه راهکاری برای پیگیری وجود دارد؟
پاسخ: به موجب ماده (۴۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، ایثارگران موضوع این ماده از پرداخت ۵۰ درصد هزینه بلیت هواپیما، راه آهن و کشتیرانی معاف می‌باشند و تقلیل تخفیف ۵۰ درصد به ۳۰ درصد خلاف قانون می‌باشد؛ بنابراین پیشنهاد می‌گردد مراتب به معاونت محترم تعاون و امور اجتماعی بنیاد برای پیگیری و اقدام لازم ارجاع گردد.

۲ دیدگاه

  1. بنده جانبازوفرزندشهیدورزمنده دفاع مقدس هستم قوانین مختلف برای ایثارگران تعریف شده که هیچگونه تضادی باهم ندارنندولی این مسئولین هستندکه درامراحقاق حقوق عده ای ازایثارگران اهمال می کنند.برای جانبازوآزاده دریک بخشنامه جداگانه ۲۷۲۷/دمورخ ۱۳۷۱/۵/۲۰آمده است که این دوقشرفوق الذکرازیک مقطع تحصیلی برخوردارمی باشند.درقانون بودجه سال ۱۳۸۹صراحتاًفرزندان معظم شهدارادرقالب جانباز۵۰%دیده وکلیه امتیازات عزیزان جانبازبادرصدفوق الذکرراقائل شده ولی درعمل همچنین چیزی اتفاق نمی افتدومیفرمایندشمادرمرحله جانبازی یک بارازاین حق استفاده نمودیددیگرحق استفاده مجددرانداریددرجائی که قانونگذارمافوق این مطلب آورده است که :براحتساب (یک مقطع تحصیلی “خاص فرزندان شاهد) به بند الف ماده ۶ بخشنامه ۲۷۲۷/ د مورخ ۲۰ / ۵ / ۱۳۷۲ فرزندان شهداازکلیه قوانین ومقررات ………لفظ کلیه مدنظراین حقیرمی باشدواینکه اینجانب فرزندشهیدهستم یاخیر؟فقط ازحق فرزندشهیدی خودم نمی خواهم بگذرم .لطفاًبانامه ای اینجانب راراهنمائی فرمائید

  2. سلام‌ ایامیتوانند جانبازوازاده را بدون اینکه ۳۰سال سابقه تکمیل شده بلشدبازنشسته کننر

پاسخ دهید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *