خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: آیا خدمت در شهرستان بانه در سالهای بعد جنگ تحمیلی تا سال ۷۷ جزو منطقه عملیاتی محسوب میشود؟ در صورت امکان خواهشمند است شماره نامه مربوطه را برای تسهیل در پیگیری اعلام بفرمایید.
پاسخ: تعیین و تشخیص مناطق عملیاتی و جنگی به عهده ستاد کل نیروهای مسلح میباشد بنابراین پیشنهاد میگردد ایشان موضوع را از آن طریق سؤال و پیگیری نمایند.
سؤال: فرزندم به عنوان فرزند جانباز بهصورت قراردادی در یکی از بیمارستانهای تأمین اجتماعی حدود دو سال مشغول به کاراست آیا ایشان را میتوان از طریق بنیاد در این بیمارستان استخدام کرد.
پاسخ: فرزندان جانبازان، مستند به ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از سهمیه ۲۵ درصد در جذب نیرو به صورت شرکتی، قراردادی، پیمانی، رسمی توسط دستگاههای موضوع ماده (۲) این قانون از جمله سازمان تأمین اجتماعی برخوردار میباشند که البته فرزندان ایشان به صورت قراردادی در استخدام این سازمان میباشند بنابراین در صورت نیاز و مجوز دستگاه برای استخدام رسمی نامبرده میتواند در آزمون استخدامی سازمان شرکت و با استفاده از سهمیه ۲۵ درصد تبدیل وضعیت و به استخدام رسمی در آیند.
سؤال: چرا قانون استفساریه تبصره (۳) ماده (۹) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان مصوب سال ۱۳۹۳ و شرایط مندرج در این تبصره را کمیسیون ماده ۱۶ قبول ندارد و در جهت پست همترازی اقدامی و رأی به نفع جانبازان صادر نمیکند. چگونه شرکتهای دولتی این استفساریه را انجام دهند؟
پاسخ: جانبازانی که قبل از قانون برنامه ششم توسعه تنزل پست داشته و دارای یکی از شرایط مندرج در تبصره ۳ ماده ۹ قانون تسهیلات استخدامی جانبازان موضوع قانون استفساریه این تبصره باشند مشمول اعطای حکم پست همتراز پست قبلی قرار میگیرند و کمیسیون ماده ۱۶ نیز رأی به ورود خواسته ایشان برای اعطای پست همتراز پست قبلی صادر مینماید.
سؤال: پدرم زمان سربازی در جبهه خدمت کرده و در کارت ایثار ایشان ۱ سال و ۹ ماه درج شده و کد ۱۲ رقمی هم دارد آیا میتوانم برای آزمون استخدامی از سهمیه ایثارگران استفاده کنم؟
پاسخ: چنانچه بر اساس تعریف رزمنده، مستند به بند (و) ماده (۱) قانون جامعه خدمات رسانی به ایثارگران، ایشان رزمنده شناخته شوند، بر اساس ذیل ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران از ۵ درصد سهمیه استخدامی برخوردار میگردند.
سؤال: بند ذ ماده ۸۷ قانون ششم توسعه اشعار میدارد: ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بدین شکل اصلاح میشود که دستگاههای دولتی مکلفند در تأمین نیروهای رسمی، پیمانی، قراردادی و شرکتی سهمیه ایثارگران را ملحوظ دارند. در تبصره ذیل بند ذ ماده ۸۷ آمده است که افراد موضوع ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی ظرف ۳ ماه رسمی قطعی خواهند شد. در اصلاحیه ماده ۲۱ اشارهای به نیروهای حق التدریس نشده و جمع کثیری از ایثارگران بهصورت حق التدریس مشغول هستند که از نظر ثبات شغلی متزلزل هستند. لذا خواهشمند است از مجلس شورای اسلامی بخواهید طی یک استفساریه نیروهای حق التدریس را مشمول ماده ۲۱ کنند و بصورت رسمی استخدام گردند. با تشکر
پاسخ: چنانچه وضعیت استخدامی حق التدریس معلمان از مصادیق حالات استخدامی موضوع ماده ۲۱ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران قرار گیرد مشمول استفاده از سهمیه و الزامات و تسهیلات مقرر در این ماده خواهند بود و در غیر این صورت مستلزم تصریح در قانون میباشد.
با سلام من فرزند شهیدم تک فرزندم سال۷۳ از طرف زمین شهری یه زمین بهم واگذار شده فرم ج قرمز شده نام مادرم در برگه واگذاری زمین فقط به نام قیوم ذکر شده سال ۸۰ بعد از ساخت زمین یه نامه از بنیاد برا ثبت نوشته شده که سند خونه رو بصورت نصف نصف برا من و مادرم صادر کنن خواستم بپرسم تقسیم خونه بصورت نصف نصف قانونی بوده ؟در صورت تخلف با توجه به صدور سند در سال ۸۰ الان میشه من به حقم برسم؟ راهش چیه؟