خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: بنده جانباز ۷۰ درصد هستم. چه زمانی قانونی که سال گذشته توسط نیروهای مسلح ابلاغ شده (ماده ۳۸) اجرایی میشود؟
پاسخ: ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بر اساس میزان تخصیص اعتبار و با اولویت میزان درصد جانبازی در حال انجام میباشد به طوری که بخش عمدهای از جانبازان از مزایای این ماده بهره مند شدهاند و در ادامه مستند به بند ب ماده ۸۷ قانون برنامه ششم توسعه در صورت تأمین منابع، احکام مابقی جانبازان محاسبه و پرداخت میگردد.
سؤال: من جانباز ۲۵ درصد شاغل در آموزش و پرورش هستم و ۳۱ سال سنوات دارم. ابتدا درصد من ۴۰ درصد شیمیایی و اعصاب روان بود و بعد از چند سالی به ۲۵ درصد تقلیل یافت. چرا ماده ۳۸ با وجود اینکه سال ۹۳ در کمیسیون سپاه مشهد تشکیل پرونده دادهام اجرایی نشده است؟
پاسخ: ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران ناظر بر جانبازان غیرشاغل میباشد؛ بنابراین از آنجا که ایشان شاغل در وزرات آموزش و پرورش هستند، مشمول این ماده نمیباشند.
سؤال: در مورد کاهش ساعات اداری همسران جانباز که حق پرستاری هم دریافت میکنند توضیح میخواستم. چگونه میتوانم جهت دریافت معرفینامه اقدام کنم؟
پاسخ: استفاده از کسر ساعت کاری همسران جانبازان مستند به ماده (۲۴) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران و تبصرههای (۲) و (۳) آن منوط به تعیین ضوابط اجرایی از طریق آیین نامه اجرایی میباشد که آییننامه اجرایی مربوطه توسط این بنیاد و با همکاری دستگاههای ذیربط تهیه و برای تصویب به دولت ارسال شده است که در حال انجام فرایند تصویب در دولت میباشد.
سؤال: پدر من ۲۴ ماه در جبهه بوده. آیا من میتوانم از کارت پدرم برای معافیت سربازی استفاده کنم؟ متولد ۷۹ هستم آیا برای دانشگاه هم میتوانم استفاده کنم؟
پاسخ: الف: دستورالعمل اجرایی استفاده فرزندان رزمندگان و ایثارگران از کسر خدمت سربازی، بر اساس بند (د) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم توسعه از سوی ستاد کل نیروهای مسلح و معاونت وظیفه عمومی ناجا ابلاغ شده است و ایشان میتوانند با مراجعه به مراکز وظیفه عمومی ناجا در صورت داشتن شرایط این دستورالعمل از تسهیلات کسر خدمت سربازی برخوردار شوند.
ب: فرزندان رزمندگان مستند به تبصره ماده (۹) قانون برنامه ششم توسعه از سهمیه ورود به دانشگاه برخوردار میباشند. لذا ایشان در صورت داشتن شرایط این تبصره میتوانند با مراجعه به مدیریت ایثارگران نیروی مربوطه یا از طریق دبیرخانه شورای هماهنگی سند خدمات رسانی به رزمندگان مستقر در ستاد کل نیروهای مسلح از سهمیه موضوع این تبصره برخوردار گردند.
سؤال: در مقطع دکترای پیام نور قبول شده و در سال ۱۳۹۳ فارغالتحصیل شدم. آیا در صورت پذیرش در مقطع دکترای دانشگاه آزاد در سال ۱۳۹۷ بر اساس قانون هزینه دانشگاه از طرف بنیاد پرداخت خواهد شد؟ بنده بدون سهمیه در سال ۱۳۸۶ در پیام نور پذیرفته شدم و فکر میکنم بنیاد بخشی از هزینه من را پرداخت کرده باشد. راهنمایی بفرمایید.
پاسخ: به موجب تبصره (۲) ماده (۳) آیین نامه اجرایی ماده (۶۶) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، ایثارگران که در مقاطع تحصیلی در دانشگاههای دولتی تحصیل نمودهاند، تحصیل در همان مقطع یا پایینتر در دانشگاههای شهریه بگیر مشمول معافیت از پرداخت شهریه نبوده و درصورت تحصیل در دانشگاههای شهریه بگیر از بالاترین مقطع تحصیلی دانشگاه دولتی به بعد و بر اساس ترمهای تحصیلی آیین نامه نظام آموزشی، مشمول معافیت از پرداخت شهریه میگردند.
باسلام پرونده های اصحاب وروان که اولین بار است که بنییاد وسپاه پاسداران ما را به کمیسیون معرفی کردندکدکترها وکمیسیون بدوی در اهواز تایید کرده ومن ۲۵سال است که داروهای اصحاب وروان استفاده می کنم وپرونده را برای کمیسیون عالی درخوزستان به ایثارگران سپاه در اهواز فرستادند و جانباز ۲۰درصد شیمیایی هستم. والعان ۵۳ سال دارم ودیگر توان راه رفتن هم ندارم وهم موج انفجار گرفتم وقتی پرت شدم هم کمرم آسیب دید به قول رزمندگان هم بیهوش شدم ودر عملیات کربلای ۴و۵ در جزیره مینو در آبادان در شلمجه وپشت کله قندی شرکت داشتم ودرچندبیمارستان ازجمله بیمارستان گلف ۴۰ روز در بیمارستان بوستان اهواز بستر ی بودم از شما تقاضامندم که با توجه به مشکلات ۱۰۰درصد ی داریم ونیاز به رای کمیسیون عالی رادارم ولی شفیعی ۰۹۱۶۳۹۲۰۶۵۷
خوب اگراقدامی صورت بگیرد عالی