خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: همسرم ۲۸ ماه در جبهه به عنوان پاسدار وظیفه حضور داشته و ۲۴ ماه گواهی خدمت از قرارگاه دارد. فرزند دختری دارم که در دانشگاه بینالملل رشته پزشکی درس میخواند و از سهمیه ایثارگری استفاده نکرده است. حال اگر اقدام به گرفتن کارت ایثار کنیم آیا میتوانیم از تخفیف شهریه استفاده کنیم یا خیر؟ آیا میتواند در امتحان تخصص از سهمیه استفاده کند؟ شوهرم در جبهه زخمی شده و ترکش خورده و در بیمارستان هم بستری شده آیا جانبازی به او تعلق میگیرد؟
پاسخ: الف: رزمندگان و فرزندان آنان بر اساس جزء (الف) بند (ث) ماده (۸۸) قانون برنامه ششم از پرداخت ۳۰ درصد شهریه معاف میباشند و از آنجا که بر اساس صدر بند (ث) استفاده از این معافیت مستلزم تأمین منابع در بودجه سنواتی است در صورت تأمین اعتبار در بودجه این عزیزان میتوانند از این تسهیلات بهرهمند شوند.
ب. به استناد ماده (۷۰) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، فرزندان رزمندگان در مقاطع تحصیلی دانشگاهی ازجمله دوره تخصصی از سهمیه موضوع این ماده برخوردار میباشند.
ج. ایشان میتوانند با انجام فرایند مربوط به احراز، تأیید و تعیین درصد جانبازی در کمیسیونهای مربوطه در نیروهای مسلح اقدام و پس از انجام این فرایند و اعلام کمیسیون به این بنیاد، اقدام لازم برای احراز و تأیید جانبازی ایشان در بنیاد انجام خواهد شد.
سؤال: آیا ایثارگران با مدرک نوع دو که لیسانس محسوب میشود میتوانند تا سی و پنج سال ادامه خدمت دهند؟
پاسخ: ایثارگران با دارا بودن مدرک معادل کارشناسی (لیسانس) که مورد تأیید وزارتخانههای علوم، تحقیقات و فناوری؛ بهداشت، درمان و آموزش پزشکی باشد با احتساب یک مقطع تحصیلی بالاتر میتوانند تا ۳۵ سال ادامه خدمت دهند.
سؤال: فرزند جانباز ۲۵ درصد هستم و به مدت ۵ سال است که در بنیاد خدمت میکنم. ۲ سال اول خدمتم به صورت قراردادی بودم ولی الان سه سال است که به عنوان نیروی شرکتی کارمی کنم. میخواستم بدونم چرا بنیاد فرزندان جانباز ۲۵ درصد به بالا که در خود بنیاد مشغول به کار هستند را به رسمی تبدیل وضعیت نمیکند؟
پاسخ: به موجب ماده (۲۱) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران، ایثارگران مشمول باید پس از سه ماه به رسمی قطعی تبدیل وضعیت شوند؛ لذا بنیاد موظف است مشروط به اینکه مجوز استخدام از سازمان اداری و استخدامی و سازمان برنامه و بودجه اخذ کند نسبت به تبدیل وضعیت ایشان اقدام نماید.
سؤال: چرا والدین شهدا مانند فرزند محترم شهید یا جانبازان عزیز سهمیه کنکور (تحصیلات تکمیلی) ارشد و دکترا ندارند یا شامل اعاده به خدمت بازنشستگان نمیشوند؟ یا کمک هزینه دانشگاه ندارند؟
پاسخ: قانونگذار چنین امکانی را برای والدین شهدا برقرار نکرده است، علیهذا در فرآیند اصلاح قوانین و مقررات این پیشنهاد مورد رسیدگی قرار خواهد گرفت.
سؤال: دو سال پیش پس از تائید کمیسیون پزشکی سپاه به بنیاد معرفی شدم و پس از احراز به دلیل نداشتن مدارک بالینی درصدی به بنده تعلق نگرفت. با توجه به قانون برنامه ششم توسعه بنده باید اقدامی انجام بدهم یا خود بنیاد اقدام لازم را به عمل میآورد.
پاسخ: دستورالعمل اجرایی بند (الف) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه از طریق ستاد کل نیروهای مسلح به کلیه نیروهای مسلح ابلاغ گردیده و رزمندگان عزیز میتوانند با انجام فرایند این دستورالعمل و احراز و تعیین و تأیید درصد جانبازی از سوی کمیسیونهای مربوط در نیروهای مسلح و اعلام آن به بنیاد شهید و امور ایثارگران از حداقل ۵ درصد جانبازی موضوع این قانون برخوردار گردند.