خبرگزاری راست قامتان: معاونت حقوقی و امور مجلس بنیاد شهید و امور ایثارگران در راستای پاسخگویی به سؤالات و مسائل حقوقی ایثارگران به پرسشهای طرح شده از سوی کاربران پایگاه اطلاع رسانی ایثار پاسخ گفته است که این پاسخها برای بهرهبرداری ایثارگران عزیز به تدریج منتشر میشود.
سؤال: اینجانب جانباز و دارای مدرک تحصیلی فوق دیپلم هستم. بر اساس برنامه ششم توسعه، ماده ۱۰۳ قانون مدیریت خدمات کشوری و ماده ۴۴ قانون پنجم توسعه مدرک کاردانی بنده باید یک مقطع بالاتر (در مورد بنده کارشناسی) لحاظ شود، اما متأسفانه مدرک تحصیلی اینجانب همچنان کاردانی در نظر گرفته شده است. لطفاً در این زمینه راهنمایی بفرمایید.
پاسخ: اعطای یک مقطع تحصیلی بالاتر به جانبازان، مربوط به ماده (۱۸) قانون تسهیلات استخدامی و اجتماعی جانبازان، مصوب ۱۳۷۴ میباشد و ارتباطی به ماده (۱۰۳) قانون مدیریت خدمات کشوری ندارد، لیکن اگر منظور استفاده یک مقطع تحصیلی بالاتر برای ادامه خدمت تا ۳۵ سال موضوع قانون اصلاح بند (الف) ماده (۱۰۳) قانون فوقالذکر مصوب ۱۳۹۵ باشد، تنها ایثارگران با مدرک لیسانس و با استفاده از یک مقطع تحصیلی بالاتر میتوانند تا ۳۵ سال ادامه خدمت داشته باشند.
سؤال: بنده جانباز ۵۰ درصد هستم و پس از ۳۰ سال در بانک … بازنشسته شدهام. بر اساس مصوبه مجلس باید آخرین حقوق و مزایای بنده در بازنشستگی اعمال شود اما بر اساس حکم حقوقی صادرشده، پرداختی طبق حقوق ۲ سال آخر محاسبه شده است. لطفاً بنده را برای پیگیری موضوع راهنمایی بفرمایید.
پاسخ: الف. به موجب ماده واحده قانون نحوه بازنشستگی جانبازان معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور مصوب ۱۳۶۷، حقوق بازنشستگی مشمولان این قانون بر اساس آخرین حقوق قبل از بازنشستگی محاسبه میگردد.
ب. به استناد ماده (۲) آییننامه اجرایی قانون نحوه بازنشستگی جانبازان، معلولین و شاغلین مشاغل سخت و زیانآور، مبنای محاسبه حقوق بازنشستگی مشمولین این آییننامه شاغل در بخش دولتی بر اساس آخرین مبلغ مندرج در حکم بازنشستگی و برای شاغلین بخشهای مشمول قانون تأمین اجتماعی بر اساس ضوابط حاکم بر قانون تأمین اجتماعی در محاسبه حقوق بازنشستگی عمل میگردد.
پ. بر اساس ماده (۴۰) قانون جامع خدماترسانی به ایثارگران، حقوق بازنشستگی شهدا، جانبازان و آزادگان مشمول قانون حالت اشتغال، معادل آخرین حقوق و مزایای دریافتی تعیین میگردد.
ت. حقوق بازنشستگی سایر جانبازان بر اساس ضوابط و مقررات حاکم بر نحوه بازنشستگی حقوق بازنشستگی صندوق مربوط (میانگین دو سال آخر) محاسبه و پرداخت میگردد.
سؤال: فرزند محجور شهید هستم و حقوق بنده پس از ۲ سال مجدداً برقرار شده است. برای دریافت حقوق این ۲ سال پیگیری کردهام، اما تاکنون جواب مشخصی به بنده ارائه نشده است. در این خصوص بنده را راهنمایی بفرمایید.
پاسخ: مبنای زمانی برقراری حقوق برای فرزندان محجور و معلول شهدا موضوع ماده (۱۶) آییننامه اجرایی قانون حالت اشتغال تاریخ تأیید و احراز محجوریت و معلولیت از سوی مراجع قضایی و سایر مراجع ذیصلاح میباشد. بر این اساس لازم است دلیل قطع حقوق ایشان از اداره کل پذیرش و امور اداری ایثارگران معاونت تعاون و امور اجتماعی استعلام گردد.
سؤال: آِیا در حال حاضر ماده ۳۸ قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران برای جانبازان اجرایی شده است؟
پاسخ: ماده (۳۸) قانون جامع خدمات رسانی به ایثارگران بر اساس اولویت درصد جانبازی و میزان اعتبار و منابع تخصیصی در حال انجام میباشد به نحوی که تعداد زیادی از جانبازان عزیز از مزایای ماده (۳۸) بهرهمند شدهاند و در صورت تأمین اعتبار لازم، مستند به بند (ب) ماده (۸۷) قانون برنامه ششم توسعه مابقی جانبازان مشمول این ماده از این مزایا برخوردار خواهند شد.
سؤال: در سال ۱۳۷۵ به همراه نویسندگان دفاع مقدس به منظور بازدید از مناطق جنگی به اروند کنار اعزام شدم و در خلیج فارس سوار بر قایق تندرو از قایق سقوط کرده و از نواحی سر و دندانها دچار آسیبدیدگی جدی قرار گرفتم. صورت سانحه و مدارک بالینی خود را به بنیاد مازندران ارائه دادم و در ماده سه پذیرفته شده و به کمیسیون تهران اعزام شدم اما پرونده اینجانب جهت تکمیل مجدد به استان ارسال گردید و متأسفانه اصل مدارک مفقود شد اما تصاویر آنکه به ثبت دفاتر بنیاد رسیده است موجود میباشد. آیا اینجانب میتوانم گرفتن درصد را پیگیری کنم؟
پاسخ: بازدید از مناطق عملیاتی دوران دفاع مقدس حتی به صورت مأموریت اداری و حوادث مربوط به آن از مصادیق تعیین شده در آییننامه اجرایی تعیین مصادیق عملی شهید و سایر مصادیق ایثارگری، موضوع تصویبنامه شماره ۲۵۸۲۵/ت ۴۹۱۸۹ هـ مورخ ۱۰/۰۳/۱۳۹۳ هیئت وزیران نمیباشد.